Key West per fiets verkennen
15 augustus 2019 - Key West, Florida, Verenigde Staten
We wilden aan onze belofte houden en proberen in alle wereldsteden en waar het mogelijk is om het landschap per fiets te verkennen. Dan zie je echt het meeste en het is ook leuk. Gelukkig kon je bij de receptie fietsen huren. Per dag of per 24 uur.. tja uhh wat is het verschil? Geen idee maar doe maar per dag. De dame van het fietsverhuur vertelde dat het bijzonder was dat we een fiets met een mandje kregen en dat was volgens haar heel handig.
Het was enorm warm buiten, tegen de 40 graden, dus we moesten veel water mee en regelmatig stoppen aldus de dame. Oke dat doen we. Na een enorme batterij aan papieren ingevuld te hebben, zodat zij zeker niet verantwoordelijk zijn, gingen we op pad. De dames bleven liever bij het zwembad dus gingen wij.
De meeste bezienswaardigheden liggen aan de Duval Street. Dit is een belangrijke verbindingsader van Old Key West. Hier ligt ook Mallory Square, zie de blog van gisteren, dus die kant maar op. De bedoeling was om een rondje eiland te fietsen langs de kust.
Eerst stop even langs de vissersboten. Je kunt een vissersboten huren om daar 's-nachts mee te vissen. Je kunt al een boot huren voor 1000 dollar per dag, ex. fooi van 15-20%. Het is hier erg populair om een te huren.
Tweede stop Mallory Square. Het blijft zo leuk daar met al die winkeltjes, Amerikaanse cafe's. Het ademt een fijne sfeer uit. Bij deze paal moesten we natuurlijk even de afstanden bekijken. Helaas was Amsterdam toch ietsje te ver.
We kwamen veel sigarenwinkels tegen. Echt Cubaanse sigaren. Wat zijn die dingen eigenlijk groot, die sigaren.
Volgende stop opzoek naar een postkantoor. We zaten de hele vakantie al met een stel ansichtkaarten waarvan we geen postzegels konden krijgen. Postzegels zijn alleen te koop in een postkantoor. Na wat gegoogle hadden we het gevonden. We wilden er bijna naar binnen gaan maar we kwamen er net achter dat dit gebouw het politiebureau was. Slik gelukkig net op tijd in de gaten. Het postkantoor lag er net achter ...
De dame achter het loket verkocht de zegels en we betaalden. Vervolgens ging de dame zitten appen met haar phone.. Huh? We keken haar aan en vroegen ons af wat er nog van ons verwacht werd.. Niks hoor vertelde ze vriendelijk. Zij plakte straks wel even de zegels op. Prima we verwachten de kaarten wel dit jaar nog thuis...
Eenmaal buiten zagen we een leguaan op het dak. Bijzonder dachten we. Gauw een plaatje maken en klaar.
Volgende stop even langs het zuidelijkste punt van de US. Enorm wat een drukte daar vandaag zeg. Het blijft een populair stukje. We hadden t enorm warm en daarom was t tijd voor een cool drankje op een terras met uitzicht op zee.
De tocht ging verder langs Bahama Villa, East Martello museum, lighthouse, Fort Zachory en nog veel meer. Een plek waar we even rond keken was het Key West Aids Memorial. Het Key West AIDS Memorial is een eerbetoon aan de mensen die zijn gestorven aan AIDS, en een liefde voor de Florida Keys hebben getoond door hier te wonen, werken of bezoeken. De namen zijn gegraveerd op Zimbabwe-graniet en ingebed in de loopbrug die de White Street Pier nadert. Indrukwekkend dat wel. Aan de andere kant van deze banken zijn er pilaren met op de grond de graveerde namen.
De andere kant van het eiland heeft ook mooie stranden. Het was erg rustig maar we dachten dat het kwam omdat de scholen weer begonnen waren hier. Een Amerikaan vertelde dat het hoogseizoen bijna ten einde is omdat het orkaanseizoen er aan komt. Half november komen de toeristen dan weer terug.
Tijdens het tochtje kwamen we nog een leguaan tegen. Naast het fietspad. Wat een bijzondere dieren zijn dat toch. Het beest liep op de grond, nee echt je ziet ze bijna niet tussen al dat groen. Maar toen ik dichterbij kwam klom ie gauw de boom in.
Na een fietstocht van ruim 20 kilometer kwamen we weer bij het hotel. Het kaartje van het eiland. Bij mijn glas cola is het hotel. Als je mijn vinger ziet dan zie je waar we langs zijn gefietst.
Bij thuiskomst doken we nog even lekker in het warme zwembad. Eenmaal op een lekker bedje en even een blik naar rechts en ... .jawel weer een leguaan. Haha zo dichtbij! Hij vluchtte gauw een palmboom in!
Als laatste nog even geprobeerd een zonsondergang te fotograferen. Het blijft een mooi beeld.
Tot gauw, lieve knuf van ons xxxx