La Paloma experence

30 juli 2024 - La Paloma, Uruguay

La Paloma experence is de titel van de blog die Pablo noemde. Ja, zo moest ie heten. Hij wilde ons laten voelen, zien en ruiken wat La Paloma nu eigenlijk is. Nou daar zijn we in geslaagd hoor.

Vanmorgen checkten uit in ons hotel in Montevideo. Pablo kwam ons ophalen om naar La Paloma te gaan.

Op pad

Maar we gingen eerst nog even naar het voetbalstation. Het Estadio Centenario wordt voornamelijk gebruikt voor het spelen van voetbalwedstrijden. Het stadion is gebouwd voor het eerste wk voetbal in 1930. Na het behalen van de gouden voetbalmedaille op de Olympische Spelen van Amsterdam in 1928 is een van de tribunes achter de goal vernoemd naar Amsterdam, de 'tribuno Amsterdam’.

Voetbalstadion

We reden verder en bekeken het prachtige landschap. Er was veel te zien. We zagen een enorme berg met een kruis erop. We stopten een keer voor een lekkere cappuccino en een hapje tussen de middag. Uiteraard waren er genoeg mooie plaatjes om te fotograferen. Ik vind de vlag altijd super in een ander land.

Vlag Uruguay

Kruis op de berg

In La Paloma zouden we in het huisje van Pablo logeren maar helaas. Het is super koud nu hier, rond de 8 graden en het huisje is niet verwarmd. Het is te koud. We logeren in een prachtig hotel iets verder op. Het is hier werkelijk uitgestorven want het is winter. Weinig te doen hier. Onder te mom .. de volledige rust en beleving.

Hotel in La Paloma

We maakten een wandeling over het strand en kwamen van alles tegen. Pablo vertelde mij dat hij hier zo graag kwam omdat als je naar de zee kijkt deze zo oneindig is. Het is hier ook zo rustig vindt hij.

Vervolgens op pad voor het diner. We gingen eerst vlees halen. Geen kleine voor verpakte stukken nee hoppa ze snijden zo even stukje af. Zeg maar gerust een stuk!

Vlees halen

Toen moesten er nog wat aardappels gehaald worden en hout. Hout? Ja hout voor de open haard. Op de open haard gaan we binnen bbq. We stoppen bij een huis en hup de man gooit wat houtblokken in de kruiwagen en zo achter in de auto.

Hout halen

Op naar t huisje. Wat een prachtige plek heeft hij daar. Super hoe het opgeknapt is en hoe het er nu uitziet. Helaas was de buiten bbq nog niet af dus maar binnen. Het is buiten extreem koud tussen de 6-8 graden. Binnen was het niet warmer dan 11 graden. Dus een vuurtje maken binnen was een prima idee. Ook daar kan je bbq dus opstoken die hap en roosteren maar.

Pablo zijn huisje

Binnen bbq

Het was een super experience. Beter kun je niet wensen! Het blijft jammer dat het zo koud is hier… Ik heb twee truien aan en nog is het koud. Gek eigenlijk in de klas heb ik nog nooit twee truien aangehad…

Ik ben benieuwd wat morgen de dag brengt. Volgens zeggen gaan we de natuur in.

We gaan het zien.

Lieve knuf van ons xx

1. Marjon:
    30 juli 2024
    Wat is dit toch leuk om te lezen allemaal!
    En dat vlees😋